Compensatii acordate de operatorul de distributie

Operatorul de Distributie va acorda compensatii in cazul nerespectarii prevederilor Standardului de Performanta privind:
• continuitatea alimentarii cu energie electrica a utilizatorilor;
• calitatea tehnica a energiei electrice distribuite;
• calitatea comerciala a serviciului de distributie a energiei electrice.
In cazul nerespectarii indicatorilor de performanta privind continuitatea in alimentarea cu energie electrica a utilizatorilor, calitatea tehnica a energiei electrice, precum si calitatea comerciala a serviciului de distributie a energiei electrice, compensatiile vor fi acordate de catre Operatorul de Distributie in mod automat, fara a fi necesara o solicitare din partea utilizatorilor.

Cum se acorda compensatiile?
Compensatiile se acorda de catre Operatorul de Distributie in termen de 45 de zile de la nerespectarea indicatorului impus de Standard.
Modalitatea de plata se stabileste de catre Furnizorul utilizatorului.

Cat valoreaza compensatiile?
Valoarea maxima a compensatiilor acordate lunar/anual de catre Operatorul de Distributie unui utilizator, pentru nerespectarea indicatorilor de performanta este stabilita conform prevederilor Standardului de performanta. Mai multe detalii gasiti in documentul postat pe website, in categoria Ce va oferim -> Energie electrica -> Documente -> Compensatii acordate de OD pentru nerespectarea indicatorilor de calitate a energiei electrice.

Exceptii:
Compensatiile in cazul nerespectarii Standardului de Performanta cu privire la procesul de distributie a energiei electrice nu se
aplica in urmatoarele cazurile:
• intreruperi accidentale provocate de terti care nu se considera la numarul de intreruperi;
• functionare anormala a retelei de energie electrica determinata de catre Operatorul de Transport si Sistem, in conditiile in care operatorul de distributie a luat toate masurile pentru limitarea efectelor cauzei care determina functionarea anormala;
• Consum sau productie zero in intreaga luna de facturare (conditie valabila pana la aplicarea tarifului de tip binom);
• Utilizatorul era debransat pentru neplata.